pohdintoja elämästä

Pyhän Hengen voimaa

Vietimme viikonvaihteessa Alfakurssiin (kurssi kristinuskon perusasioista) kuuluvaa Pyhän Hengen viikonvaihdetta. Kurssilla sain pitää pastori Markku Liukkosen kanssa luentoja siitä kuka Pyhä Henki on, mitä Hän tekee ja miten voi täyttyä Pyhällä Hengellä. Huomasitko että käytin Pyhästä Hengestä persoonapronominia Hän. Pyhä Henki ei siis ole jokin voima, energia tai ”virta”. Hän on Jumalan kolmas persoona, jonka saamme kasteessa. On aika mahtava asia ajatella että Jumala antaa Henkensä meidän sisimpäämme asumaan. Pyhä Henki asuu sydämissämme ja toimii ja vaikuttaa elämässämme jos annamme Hänelle tilaa. Mutta jos emme välitä Jumalasta, niin vähitellen Pyhä Henki väistyy sivummalle, kutistuu pienemmäksi sisimmässämme eikä pääse vaikuttamaan meissä. Kun palaamme Jumalan yhteyteen, Pyhä Henki alkaa taas tehdä työtään meissä. 

Viikonvaihteeseen kuului myös esirukousta. Esirukoustilanteessa sain taas vain ihmetellä sitä mitä Jumala teki. Hän todella hoiti ja kosketti ihmisiä. On aina yhtä ihmeellistä nähdä mitä Jumala tekee. Rukous on valtava voima. Joku voi kaatua Pyhän Hengen voimasta. Mikä ihme se nyt on, jos ei pysy pystyssä kun koko maailman Luoja koskettaa voimallaan pientä ihmistä? Jumalan kosketuksen voi tuntea monella tavalla. Joku voi tuntea, miten Jumala aivan kuin ottaa syliin, upottaa valtavaan rakkauteensa niin ettei voi kuin itkeä. Se on valtavan eheyttävä kokemus. Jollekin Jumalan kosketuksesta tulee niin hyvä olo, että alkaa naurattaa kovasti. Ilo vain kuplii sisältä. Esirukouksessa Jumala voi parantaa syviä haavoja ja fyysisiäkin sairauksia. Jumalalle on kaikki mahdollista. 

Kun Pyhä Henki täytti opetuslapset helluntaina, muut luulivat että he olivat humalassa. Ehkä siksi Efesolaiskirjeen viidennessä luvussa sanotaan: ”Älkää juopuko viinistä, sillä siitä seuraa rietas meno, vaan antakaa Hengen täyttää itsenne. Veisatkaa yhdessä psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja, soittakaa ja laulakaa täydestä sydämestä Herralle  ja kiittäkää aina ja kaikesta Jumalaa, Isää, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.” 

Yhteys Jumalaan on niin paljon enemmän kuin tämän maailman huvit.  Pyhän Hengen kosketus on niin mieletön kokemus, ettei sellaista voi humalasta koskaan saada. Niin moni etsii rentoutusta ja mielen tyhjennystä kemiallisin keinoin. Siitä tulee vain paha krapula seuraavana päivänä. Pyhän Hengen kosketuksesta ei tule krapulaa, vaan elämään virtaa ihan uusi voima ja ilo. Jos et ole sitä kokenut, käänny Jumalan puoleen. Hän tahtoo tulla elämääsi ja antaa sinulle enemmän kuin osaat edes mielessäsi kuvitella. 


Jätä kommentti